Skip to the content

Ikke la deg lure i sommer

Vi går nå inn i høysesongen for fakturabedragerier, der svindlere forsøker å utnytte at det er færre ansatte på jobb og mindre kontroll i sommermånedene.

Små og mellomstore bedrifter er ofte ofrene, og norske bedrifter er attraktive mål for utenlandske bedragere, som stadig forbedrer sine angrepsmetoder. Falske fakturaer, e-post-svindel og CEO-bedragerier er typiske eksempler. Betaler du ut pengene, er de ofte tapt. 

- Kunnskap om farene, gode rutiner og våkne ansatte er nøkkelen til å bekjempe problemene, sier Terje Flågan, sikkerhetsansvarlig i Easify. 


Angrep gjennom e-post

I en stor andel av tilfellene kommer slike angrep gjennom e-post. Derfor kan det være lurt å ha verktøy på plass som fanger opp dette, som eksempelvis:

  • Advanced Threat Protection: Har du e-post gjennom Office 365 kan ATP bidra som et bra førstelinje-forsvar. Denne skanner alle vedlegg og lenker i postboksen for å se om avsender har skadelige hensikter.
  • To-faktor autentisering: Et vanlig problem er passord som enten kommer på avveie eller misbrukes. Ved å aktivere to-faktor-autentisering i sitt Office 365-abonnement må man bruke en ekstra enhet for å godkjenne påloggingen, for eksempel mobil.


Ta en rutinesjekk

Vi anbefaler å gå igjennom rutiner for utbetalinger og generell informasjon til ansatte nå før ferien.

Ønsker du mer informasjon om hvordan vi kan bidra til å skape gode sikkerhetsrutiner i din bedrift, ta kontakt med en av våre rådgivere.
​ 

Tilbake til topp